Kuruluşu ve Gelişimi

2002 yılında Meslek Liseleri ile Meslek Yüksekokulları arasında devamlılığı ve bütünlüğü sağlamak üzere hazırlanan MEB-YÖK projesi çerçevesinde geliştirilen programlardan bir tanesi de Makine programıdır.  Çorlu Meslek Yüksek Okulu Makine Programı da bu çalışmanın bir ürünü olarak 2002–2003 Akademik Yılı itibariyle Trakya Üniversitesi bünyesinde açılmıştır.

Programın Amacı

Program, 2 yıl süreli olarak planlanmıştır. Makine programı, günümüz teknolojisine uygun, endüstrinin beklentilerine cevap verecek yeterlilik ve çeşitlilikte bilgi donanımına sahip kalifiye ara elemanlar yetiştirmeyi hedef olarak belirlemiştir.

Programın Kapsamı

MEB-YÖK müfredatına göre 4. yarıyılda 4 alt dal vardır. Çorlu Meslek Yüksekokulu, sahip olduğu imkanlar ve bölgesel ihtiyaçlara göre alt programlardan Bilgisayarlı Tasarım ve Üretim alt dalını seçmiş ve eğitim programını bu doğrultuda şekillendirmiştir. Bilgisayarlı tasarım ve üretim dalında çalışan makine teknikerleri, geleneksel imalat yöntemleri, tasarım teknikleri, malzeme seçimi, bilgisayarlı tasarım ve bilgisayarlı üretim yöntemleri konusunda temel bilgi ve becerilere sahiptir.

Makine ve Teçhizat Bilgisi

Piston Hava Kompresörleri, Boru Kılavuz Çekme Aletleri, Zımparalama Makineleri, Lokma Takımları, Laboratuar Dolabı, Kaynak Ve Matkap Makineleri, Çalışma Tezgahları, Freze Tezgahı, Torna Tezgahı Ve Makinesi, Kumpaslar, Tezgah Mengeneleri, Raspalama Makineleri, Eğitim Çerçevesi, Bilgisayar Sistemi, Takım-Tezgah Sehpaları